Mydland

 

OPPTATT AV GOD  SMAK, DEDIKERT TIL KVALITET

Vi er lidenskapelig opptatt av å produsere mat av den beste kvalitet, effektivt og bærekraftig. Vårt fokus på kvalitet er topp prioritert gjennom hele forsyningskjeden fra gård til gaffel. Vårt mantra er "kvalitet gir mersmak"

Kurt Henrik Mydland

NÆRHET TIL NATUREN

Som en ansvarlig lokal matprodusent er valget enkelt for oss på Mydland. Vi ønsker ikke å være en del av problemet - vi ønsker å være en del av løsningen. Vi ønsker å inspirere til positiv forandring, og lede an slik at vi kan ha en bærekraftig og sunn matproduksjon.

Lokal matproduksjon handler om bærekraft. Om kulturarv, tradisjoner og verdiskaping - og at det beste for miljøet er å produsere maten der vi bor. Vi har mye natur å by på her i nord, og vårt kjølige, grønne og frodige kulturlandskap behøver å bli ivaretatt på ansvarlig vis - og i et langsiktig perspektiv. Kort sagt; en naturlig vinn-vinn situasjon.

Kurt Mydland
Daglig leder

gris 21

DYREVELFERD

Mydland AS mener at velferden til dyr er en fundamental del av virksomheten. Vi har ett sterkt engasjement for dette gjennom vårt arbeid i Kjøttbransjens landsforbund og Norsk Kjøtthandel. Vi gjennomfører leverandørbesøk der vi kontrollerer at våre leverandører sørger for god helse og trivsel for dyrene.
Les mer om dyrevelferd

gris 23

BÆREKRAFT

Vi er lidenskapelig opptatt av bærekraft. Fra å redusere plast som vi bruker, til å redusere matsvinn. Vi vil at bærekraft skal være med oss i alt vi gjør og at bærekraft skal være tema hos alle ansatte. Vi er klar over at vår produksjon av mat har betydning for miljøet. Det å ikke kaste mat er ett av våre tiltak. Her jobber vi med å kun produsere det vi har salg på. Alt av plast som vi bruker blir kildesortert og samlet inn til gjenvinning. Vi er medlem av Grønt Punkt.

DSC 0217

Arktisk Kje

Produksjon av melk har i mange generasjoner gitt geita en sentral plass i det nordnorske landbruket. Kjeet derimot, har aldri fått sørlig fotfeste som matnyttig ressurs. Dårlig lønnsomhet og mangelfull etterspørsel har gjort sitt til at det smakfulle kjøttet kun har havnet på bordet til noen heldige få. Helt til nå.

Arktisk kje er et matnyttig initiativ som stolte og kreative geitebønder i Nordland og Troms etablerte i 2014 - og som i dag fremstår som et skoleeksempel på bærekraftig matproduksjon: Et samarbeid mellom bonde og kjøttprodusent skal bringe utsøkte råvarer den korteste vegen fra gård til gane.

Elise Blixgård Nordreisa er stolt kje-bonde og en tydelig stemme for et bærekraftig arktisk landbruk. Hun er ikke i tvil om kjeets kvaliteter og potensiale som matressurs:

- Mens sauen gjerne snaubeiter terrenget, fremstår geita som mye mer kresen. Kun godbitene fra naturens matfat, og da spesielt bjørk, er godt nok. Og slike matvaner blir det selvfølgelig gode råvarer av. - Elise Blixgård