Mydland

Lammestek 01

Klassisk lammelår forkokt

Forkokt lammelår krydret med rosmarin, hvitløk og pepper. Trenger kun oppvarming og bruning.

Tilberedningstips til klassisk lammelår for et mørt og saftig resultat:
- Produktet varmes opp i forpakningen i en kjele med vann i ca. 40 minutter.
- Ta kjøttet ut av posen og stek i ovn på 220 grader i ca. 15 minutter til gylden brunfarge.
- Jevn krafta med maizenna og bruk den som sjysaus (kan skive litt hvitløk i).
- Potet/mos og grønnsaker etter ønske.

ELLER
- Ta låret ut av forpakningen og varm på indirekte varme til det er gjennomvarmt (200 grader i 20 min).
- Stekes så med direkte varme til god bruning.

Lammeskank04

Lammeskank marinert forkokt

Tilberedningstips for Mydlands møre og smaksrike lammeskank

Produktet er ferdig marinert og forkokt. Det trenger derfor kun oppvarming og bruning.

- Produktet varmes opp i forpakningen i en kjele med vann i ca. 20 minutter.
- Ta kjøttet ut av posen og stekes i ovn på 220 ℃ i ca. 15 minutter til gylden brunfarge.
- Jevn krafta med maizenna og bruk den som sjysaus (kan skive litt hvitløk i).
- Potet/mos og grønnsaker etter ønske.

ELLER
- Ta lammeskanken ut av forpakningen og varm på indirekte varme til de er gjennomvarme (180 grader i ca 20 min).
- Stekes så med direkte varme til god bruning.

Tilbehør:
Sellerirot, purreløk, gulrot og rødløk kuttes i litt store biter. Stekes i en kasserolle med smør og olje.
Tilsett litt salt og pepper. Eventuelt annet ønsket krydder.
Potet etter ønske.

desktop2

Lammelår av villsau sous vide

Produktet er ferdig marinert og forkokt. Det trenger derfor kun oppvarming og bruning.

Vår anbefaling:
1) Varm låret i forpakningen i varmt vann, ca 80 ℃ i 1 time.
Ta så låret ut av posen og grill eller stek det til god bruning.

Eller
2) Ta låret ut av forpakningen og varm det på indirekte varme til låret er gjennomvarmt (200℃ i ca. 30 min.)
Stekes så med direkte varme til god bruning.

Rå salt lammelår

Saltkjøttlåret ser vi som regel på koldtbordet, og da gjerne oppskåret i skiver

Vår anbefaling:
1. Ta låret ut av emballasjen og legg i en kasserolle med vann til over kjøttet.
2. Kok opp vannet, for deretter å skru ned varmen.
3. Låret trekkes på ca 85-90 ℃.
4. Bruker du steketermometer, skal temperaturen i den mest kjøttfulle delen være 72 grader når låret er gjennomkokt. Alt etter størrelse på låret vil dette ta ca 2-2,5 time.
5. Settes til rask nedkjøling. Pakkes i matpapir og oppbevares kjølig.

M30

Spareribs sous vide

En favoritt på grillen!

Spareribsen er ferdig marinert og kokt - trenger kun og stekes eller grilles gyllenbrun.

DSC 0021 2

Pig Wings Sous vide

Produktet er ferdig marinert og forkokt. Det trenger derfor kun oppvarming og bruning.

Dette saftige kjøttstykket kommer fra svineknoken og er tilnærmet rent kjøtt.
Vår anbefaling:
1) Produktet varmes i forpakningen i varmt vann på ca. 80 ℃ i 30 min.
Ta så Pig Wings ut av posen og grill eller stek det til god bruning.

Eller
2) Ta Pig Wings ut av forpakningen og varm det på indirekte varme til de er gjennomvarme (200℃ i ca. 30 min.)
Stekes så med direkte varme til god bruning.

12189025 918608074855863 8182837367013992824 n

Pinnekjøtt

Vårt prisvinnende pinnekjøtt produseres av årets norske, ferske lam, på tradisjonsrikt vis. Vår kjærlighet for faget og vårt motto «kvalitet gir mersmak» er nok mye av grunnen til at det er elsket av så mange.
Vi håper og tror dette faller i smak.

Slik gjør du:
Beregn ca. 400-500 gram pinnekjøtt pr person.

1. Begynn tilberedningen av pinnekjøttet 2 dager før servering:
Pinnekjøtt er saltet og tørket/speket og må vannes ut før bruk.
Fyll en kjele med vann og legg pinnekjøttet til vanning i ca 18 timer, 2 dager før servering.

2. Etter vanning heller du av vannet og lar pinnekjøttet ligge tørt i kjøleskapet i ett døgn.

3. Legg en rist eller bjørkepinner i kjelen og fyll vann til bunnen av risten er dekket.

4. Legg nakkestykkene nederst i kjelen. Deretter stabler du resten av pinnekjøttet. La det være godt med luft imellom.

5. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer.

6. 45 minutter før kjøttet er ferdig legger du potetene øverst i gryta.

7. Skjerp pinnekjøttet med grillfunksjonen på komfyren rett før servering. Legg fettsiden opp, det er den du vil ha sprø og fin - hvis ikke, risikerer du å tørke ut kjøttet.

8. Server med Mydlands vossakorv, kokte poteter og en god porsjon hjemmelaget kålrotstappe.

God middag!
Se video

kalrot untitled 2

Tilberedning Kålrotstappe

Kålrotstappe er et tradisjonelt og viktig tilbehør til pinnekjøtt og andre stekte og røkte kjøttretter.

Kålrotstappe til 4 porsjoner.

Ingredienser:
ca. 1 - 1,5 kg kålrot
2 poteter
1 gulrot
2 ss. meierismør
1 dl. Fløte
1 ts. Salt
½ ts. Pepper

Slik gjør du:
1. Skrell godt av kålroten, da vil du få bort den bitre smaken som er i skallet.

2. Kutt opp kålroten, gulrot og skrelt potet i passe små biter.

3. Kokes mørt i 45-60 min.

4. Hell av vannet, men ta vare på 1-2 dl. som du kan spe med hvis stappen blir for tykk.

5. Tilsett smør, fløte, salt og pepper.

6. Stappes til den er tykk og henger sammen. Dette kan gjerne gjøres i god tid før man serverer- smaken vil da få utvikle og sette seg. Bruk gjerne litt pinnekjøttkraft i stappen for ekstra god smak.