Mydland

desktop2

Tilbereding Lammelår av villsau sous vide

Vår anbefaling:
1) Varmes i varmt vann, ca. 80 grader i ca. 1 time, i forpakningen. Ta så låret ut av posen og grill eller stek det til god bruning.

2) Ta låret ut av posen og varm det på indirekte varme til låret er gjennomvarmt. (200grader i ca. 30 min) Stekes så med direkte varme til god bruning.

M30

Tilberedning Spareribs sous vide

Vår anbefaling:
Spareribsen er ferdig marinert og kokt.
Stekes eller grilles gyllenbrun

DSC 0021 2

Tilberedning Pig Wings Sous vide

Pig Wings: Denne saftige kjøttbiten kommer fra svineknoken. Tilnærmet rentkjøtt.

Vår anbefaling:
1) Varmes i varmt vann, ca. 80 grader i ca. 30 min, i posen. Ta så Pig Wings ut av posen og grill eller stek det til god bruning.

2) Ta Pig Wings ut av posen og varm det på indirekte varme til de er gjennomvarme. (200grader i ca. 30 min) Stekes så med direkte varme til god bruning.

12189025 918608074855863 8182837367013992824 n

Tilberedning Pinnekjøtt

Mydlands beste pinnekjøtt
Beregn 2 kilo pinnekjøtt til 4 personer.

Slik gjør du:
Vann ut pinnekjøttet 2 dager før servering. Vann ut i 18 timer. Det siste døgnet før damping, lar du pinnekjøttet ligge uten vann i kjøleskapet.
Legg en rist eller bjørkepinner i kjelen. Fyll på vann til bunnen av rista er dekket. Bruker du bjørkepinner, må du ta av barken for å unngå besk smak på kraften.
Legg nakkestykkene nederst i kjelen. Deretter stabler du resten av pinnekjøttet. La det være godt med luft imellom.
Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 2 ½ time.
45 minutter før kjøttet er ferdig, legger du potetene øverst i gryta.
Skjerp pinnekjøttet med grillfunksjonen på komfyren rett før servering.
Legg fettsiden opp, det er den du vil ha sprø og fin. Hvis ikke, risikerer du å tørke ut kjøttet.
Server med Mydlands vossakorv, kokte poteter og en god porsjon hjemmelaget kålrotstappe.

kalrot untitled 2

Tilberedning Kålrotstappe

Kålrotstappe til 4 pers. :
ca. 1 - 1,5 kg kålrot
2 poteter
1 gulrot
2 ss. meierismør
1 dl. fløte
1 ts. salt
½ ts. pepper
Skjær tjukt når du skreller kålroten. Da får du vekk den bitre smaken som er i skallet.
Kutt opp kålroten, gulrot og skrelt potet i passe små biter.
Kokes mørt i ca. 45 min. til 1 time. Hell av vannet, men ta vare på 1-2 dl. du kan spe med hvis stappen blir for tykk. Tilsett smør, fløte, salt og pepper.
Stappes til den er tykk og henger sammen. Dette kan gjerne gjøres en time før man serverer. Da får smaken utvikle og sette seg. Bruk gjerne litt pinnekjøttkraft i stappen.